🌸 Aromatherapie

 
In de aromatherapie worden essentiële oliën toegepast. Essentiële olie, etherische olie of aromatische olie zijn drie verschillende benamingen voor de vluchtige olie die in iedere plant en boom aanwezig is:
 
  • Etherisch: vluchtig is één van de eigenschappen van de olie;
  • Essentieel: noodzakelijk, omdat bij een tekort de plant sterft
  • Aromatisch: omdat de kenmerkende geur van een plant te danken is aan de etherische olie.

 

Soms zit de olie in de bloemen, zoals bij rozen in de blaadjes. Soms in de vrucht, zoals bij de sinaasappel in de schil. Maar ook in andere delen van de plant zoals bijv. in de zaden, bladeren, stengel, wortel of hout komen etherische oliën voor. Het doel van deze oliën is onder andere het aanlokken van insecten of het verdrijven van parasieten.

 
Voor het destilleren van een paar druppels aromatische olie zijn grote hoeveelheden kruiden, bladeren, vruchten of bloemen nodig*.

 

Daarom kan een goede kwaliteit nooit erg goedkoop zijn. Ons assortiment omvat vele oliën van een uitstekende therapeutische kwaliteit voor een betaalbare prijs. In onze bijsluiters vermelden wij ook de toepassingsmogelijkheden en een aantal recepten.
 

*Bijvoorbeeld: voor het produceren van 1 liter citroen olie 1500-3000 citroenen, voor 1 liter lavendel olie 100 kilo bloemen en voor 1 liter tijm olie maar liefst 400 kilo