Kwaliteit van essentiële olie

Wat van cruciaal belang is bij aromatherapie, is dat je essentiële oliën van hoogwaardige kwaliteit toepast. In steeds meer winkels is het mogelijk om olie te kopen met geurtjes eraan. Echter, de kwaliteit tussen de verschillende oliën loopt enorm uiteen.

 

Helaas zijn er tegenwoordig oliën op de markt met een veel mindere kwaliteit. Dit geeft niet alleen een verkeerd effect bij therapie, maar kan ook voor nieuwe ziektes zorgen.

 

Voor het maken van de olie zijn heel veel planten nodig. Doordat dit veel geld kost voegen ze er vaak alcohol en andere chemische middelen aan toe. Hierdoor kan er een chemische reactie met de huid ontstaan. Je huid kan er zelfs door gaan ontsteken.

 

Het is dus zeer belangrijk om alleen de essentiële oliën van uitstekende kwaliteit op je huid te gebruiken. Deze oliën zijn gemaakt uit planten die zonder insecticiden geteeld zijn. Er zijn ook geen chemische toevoegingen aan toegevoegd. De meeste oliën zijn daarom ook niet in te nemen. Je kunt hier zelfs ziek van worden omdat het giftig is. De oliën bij een aromatherapeut zijn vaak anders van aard. Het ligt er net aan van welke plantsoort het wordt gemaakt.

 

Ga naar de volgende pagina om te lezen waaraan je een essentiële olie van therapeutische kwaliteit aan herkent.