Huidbescherming tegen kou

Gepubliceerd op 21 januari 2019 om 07:36

In de winter wordt de huidbarrière verzwakt wordt door de kou en seizoensinvloeden en is het noodzakelijk om de huidbarrière te versterken. Een aangepast verzorgingsritueel is nodig om de huid optimaal te beschermen tegen kou en (tekenen van) uitdroging.

 

Een gevoelige en/of droge huid reageert sterker op seizoenswisselingen. In de winter heeft de huid de neiging om droog, trekkerig en (vooral bij de bleke huid) rood te worden. Wind, koude lucht, centrale verwarming, houtkachels en grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten tasten de opperhuid aan, waardoor deze onprettig gaat aanvoelen.

 

Om de huid te voorzien van meer voeding en rijkere, beter geschikte bestanddelen die de huid weer soepel en comfortabel maken heb ik een samenstelling van essentiële oliën in jojoba basis olie gemaakt. De essentiële oliën die ik hier aan toegevoegd heb zijn atlasceder, lavendel, Roomse kamille en mandarijn.

 

Wrijf dit mengsel op je gezicht en handen, voordat je naar buiten de kou in gaat. Deze samenstelling geeft ook een mooie zachte huid! Ik heb zelf een (licht getinte) huid, die absoluut niet tegen de kou kan en heb dit mengsel op mijn hele lijf aangebracht; Zwitsal is er niks bij! Wat een wondermiddeltje is dit!

Zelf maken?

Recept:

 

Meng de ingrediënten in een donkerbruin glazen flesje en schud dit goed door elkaar. Smeer je huid vervolgens met een beetje van dit mengsel in. Eventueel meerdere malen per dag. Bewaar het flesje koel en niet in het (zon)licht om de houdbaarheid te waarborgen.


Botanische naam: Simondsia chinensis

Land van herkomst: Argentinië

 

■ huidontstekingen

■ haarverzorging

■ huidvoedend en -verzachtend

Amber glas

5, 10, 30, 50 of 100 ml.

Atlasceder - 10 ml.

€ 10,95

Atlasceder - 10 ml.

€ 10,95

Botanische naam: Cedrus atlantica

Land van herkomst: Marokko

■ blaasontsteking

■ slijmvliesontsteking

■ tuberculose

Botanische naam: Anthemis nobilis

Land van herkomst: Frankrijk

■ overgansklachten

■ koortswerend

■ allergische reacties

Mandarijn - 10 ml.

€ 13,95

Mandarijn - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Citrus reticulata

Land van herkomst: Spanje

■ maagpijn

■ bedplassen

■ cellulitis