⚗️ Essentiële Oliën

In de aromatherapie spreken we van een enkelvoudige olie wanneer er maar 1 soort olie gebruikt is; in Lavendel zit bijvoorbeeld dan ook niets anders dan Lavendel.  De blends (of: samengestelde oliën) zijn eveneens 100% essentiële oliën, maar dan gemixt om bepaalde klachten te behandelen, waar dan meer dan 1 soort (enkelvoudige) olie voor nodig is.

 

Het uitgangspunt van aromatherapie is net zoals die van de natuurgeneeswijze: het opwekken en versterken van de levenskracht en zelfherstellend vermogen van de mens.

 

De essentiële oliën reguleren hetgeen wat uit balans is geraakt. Ze werken in op lichaam en ziel. De belangrijkste eigenschap van de oliën is het in-evenwicht-brengende effect ervan op het lichaam.

 

De werking van de oliën zijn het meest effectief als de geuren prettig zijn. Ons lichaam [en met name het reukorgaan] kiest instinctief voor de geuren die ons lichaam op dat moment het meeste nodig heeft.

 

Essentiële oliën hebben het vermogen om je tot in je diepste kern te raken als je de geur inhaleert/opsnuift. Hoe kan dit? Ons reukorgaan zit in onze hersenen, in het limbische systeem. Onze oerhersenen, het oudste gedeelte van onze hersenen. In dit gedeelte zitten bewuste en onbewuste herinneringen opgeslagen.

 

Het limbische systeem is ook de zetel van al onze instincten en emoties. Door het contact met de essentiële olie kunnen lang vergeten herinneringen en de daarbij behorende emoties weer bewust worden. Dit kan binnen een therapeutische context zeer helend werken.


Daarnaast hebben essentiële oliën een aantal algemene eigenschappen: De meeste oliën zijn een anti-septicum (bacterie dodend), ze remmen de bacteriegroei en hebben vaak een anti-virale werking (werkzaam tegen een virus).

 

Een samengestelde olie houdt in dat er een combinatie is gemaakt van verschillende oliën. Deze combinaties kunnen grote voordelen bieden doordat sommige oliën elkaar versterken. Zo zijn er voor veel voorkomende klachten speciale mengsels van enkelvoudige essentiële oliën samengesteld.


🏷 Kies je Merk


LET OP! Wij zijn nog druk aan het bouwen aan deze uitbreiding. Daarom werken nog niet alle links!