Bay - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Dufheid: verstuif 3 druppels bay-, 3 druppels basilicum- en 3 druppels citroen essentiële olie in een diffuser om de dufheid te verdrijven.

 

Haargroei (bevorderend): meng 4 druppels bay- en 2 druppels rozemarijn essentiële olie met 30 ml. argan basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer dagelijks met een beetje van dit mengsel je hoofdhuid.

 

Meng 5 druppels bay-, 3 druppels atlasceder- en 5 druppels rozemarijn essentiële olie met 50 ml. jojoba basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer dit mengsel door je haar, neem je aanzet goed mee en laat het een hele nacht inwerken. Regelmatig toepassen stimuleert de haargroei. Masseer met dit mengsel regelmatig je hoofdhuid in. Kan ook als oliepakking gebruikt worden; dit heeft het meeste effect als het de hele nacht in kan werken.

 

Voor een haarmasker: klop een eigeel meng 2 druppels bay essentiële olie met een scheutje aloë Vera gel of -maceraat en voeg dit toe aan een schaaltje met geklopt eigeel. Breng dit mengsel op aan je haar en dek je haar af met folie. Laat dit vervolgens 15 minuten inwerken. Verwijder na 15 minuten de folie en masseer het vervolgens met een neutrale shampoo in masseren waarna je dit goed uitspoelt met lauw water.

 

Reumatische pijnen: meng 5 druppels bay essentiële olie met 5 ml. hydrofiele badolie of natuurlijke emulgator. Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin 20 minuten.

 

Stijve spieren (door kou): meng 2 druppels bay-, 4 druppels amyris-, 5 druppels gember-, 5 druppels palmarosa- en 4 druppels geranium essentiële olie met 20 ml. sesam basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer regelmatig met een beetje van dit mengsel je stijve spieren.

 

Zelfvertrouwen: verstuif 6 druppels Bay essentiële olie in een diffuser ter versterking van het eigen `IK`.

Botanische naam: Pimenta racemosa

Land van herkomst: India

roos

■ zenuwpijn

■ griep