Bergamot - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Acné: meng 3 druppels bergamot-, 2 druppels jeneverbes- en 2 druppels lavendel essentiële olie met een hydrofiele badolie of een natuurlijke emulgator in 60 ml. gedestilleerd water. Reinig met een wattenbolletje met dit mengsel je gezicht grondig.

 

Blaasontsteking: meng 2 druppels bergamot-, 2 druppels benzoë- en 2 druppels lavendel- of venkel essentiële olie met een hydrofiele badolie of een natuurlijke emulgator, voeg toe aan een warm zitbad en baad hierin 2 maal daags 10 minuten.

 

Hoest: meng 4 druppels bergamot-, 2 druppels eucalyptus- en 2 druppels tea tree essentiële olie in 20 ml. basis olie en wrijf hiermee je borst en je rug in of druppel dit mengsel (zonder de basis olie) op een aroma inhaler of tissue en inhaleer naar behoefte.

 

Keelinfectie: sprenkel 12 druppels bergamot- 4 druppels, tea tree- en 6 druppels eucalyptus essentiële olie op een aroma inhaler en inhaleer naar behoefte.

 

Littekens: meng 6 druppels bergamot essentiële olie in 8 ml. tarwekiem basis olie in een donkerbruin glazen flesje en masseer het litteken hier 2 maal daags mee in. (zorgt voor een goede doorbloeding van het littekenweefsel)

 

Paniekaanval: sprenkel een paar druppels bergamot essentiële olie op een aroma inhaler en inhaleer dit naar behoefte.

 

Sinusitis: sprenkel 3 druppels bergamot- en 3 druppels citroen essentiële olie op een aroma inhaler en inhaleer naar behoefte.

 

Slapeloosheid: sprenkel 2 druppels bergamot essentiële olie op je hoofdkussen of op een aroma inhaler en inhaleer gecombineerd met een andere olie en wissel de andere olie per week.

 

Urineleiderontsteking: meng 4 druppels bergamot- en 2 druppels lavendel essentiële olie met een hydrofiele badolie of een natuurlijke emulgator en voeg toe aan een teiltje of in de wasbak gevuld met heet water. Was hier plaatselijk mee zodat de infectie zich niet opwaarts kan uitbreiden.

 

Virusinfectie: verstuif 4 druppels bergamot essentiële olie in de diffuser om te voorkomen dat anderen aangestoken worden.

Botanische naam: Citrus aurantium var. Bergamia

Land van herkomst: Italië

■ psoriasis

■ aambeien

■ angst