Dragon - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Buik- & darmkrampen: meng 10 druppels dragon essentiële olie in 10 ml. zonnebloempit basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Schud dit mengsel goed en breng vervolgens een beetje van dit mengsel aan op je buik. Smeer altijd met de klok mee en smeer je voetzolen ook met een beetje van dit mengsel in. (Doe daarna wel sokken aan i.v.m. uitglijden)

 

Hartklachten (krampen): meng 3 druppels dragon-, 3 druppels helichryse- en 3 druppels lavendel essentiële olie met 5 ml. hydrofiele (bad)olie of een natuurlijke emulgator in een glazen schaaltje. Voeg dit vervolgens toe aan een warm bad en baad hierin 20 minuten (Of van elke olie 1 druppel mengen met 2 ml. hydrofiele (bad)olie of een natuurlijke emulgator en voeg dit toe aan een goed warm voetbad). Meng de eerste verhouding aan essentiële oliën (van elk 3 druppels) in 20 ml. arnica basis olie in een donkerbruin glazen flesje. en smeer hiermee je hartzone in. Smeer het ook op je buik rondom je navel (met de klok mee!) en smeer beide voetzolen ook in. Beide toepassingen (bad en huidolie) werken ontstekingsremmend en ontkrampend.

 

Hoest (droge hoest): meng 1 ml. dragon-, 3 ml. cypres- en 2 ml. lavendel essentiële olie met 4 ml. macadamia basis olie in een donkerbruin glazen flesje en breng gedurende 10 dagen 5 maal daags 3-5 druppels van dit mengsel op je borst en je rug aan.

 

Hooikoorts: meng 5 ml. dragon- met 5 ml. lavendel  of 3 ml. dragon-, 3 ml. cypres- en 3 ml. (atlas)ceder in een donkerbruin glazen flesje. Smeer één druppel van één van de mengsels op beide neusvleugels en op beide slapen (pas op dat de olie niet in je ogen komt!), meerdere malen per dag (ook te gebruiken als preventie olie). Deze mix kan ook verdampt worden in de aroma diffuser (enkele druppels naar voorkeur).

 

Indigestie: meng 10 druppels dragon-, marjolein- en 10 druppels pepermunt essentiële olie met 30 ml. hazelnoot basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Breng een beetje van dit mengsel aan op de maagstreek en vervolgens ook op de slapen en het voorhoofd. Herhaal dit 2-3 maal, met een pauze van 10 minuten.

 

Kneuzingen: meng 2 druppels dragon-, 2 druppels lavendel-, en 5 druppels helichryse- en 2 druppels basilicum essentiële olie met 10 ml. jojoba basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel je pijnlijke plekken eerst om het uur en bij verbetering meerdere malen per dag in. Dit zorgt voor een betere doorbloeding.

 

Oren (oorsuizen): meng 2 druppels dragon- en 2 druppels cypres essentiële olie met 5 druppels St. Janskruid basis olie in een donkerbruin glazen flesje en masseer met een beetje van dit mengsel 2 maal daags rondom je oor totdat er verbetering optreedt. Houd de massage 1 minuut aan zodat de oliën diep in de huid kunnen dringen.

 

Opgeblazen gevoel: meng 10 druppels dragon-, marjolein- en 10 druppels pepermunt essentiële olie met 1 theelepel hazelnoot basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer met dit mengsel over je buik, in de richting van de klok mee. Normaliter is een eenmalige massage voldoende. Indien nodig, herhalen.

 

Reumatische klachten: meng 2-4 ml. dragon essentiële olie met 50 ml. St. Janskruid basis olie in een donkerbruin glazen flesje en masseer dagelijks je pijnlijke plekken met een beetje van dit mengsel.

 

Stijve spieren: meng 15 druppels dragon- en 15 druppels citroen essentiële olie met 50 ml. St. Janskruid basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer je stijve spieren naar behoefte met een beetje van dit mengsel.


Dragon - 10 ml.

€ 15,95

Dragon - 10 ml.

€ 15,95

Botanische naam: Artemisia dracunculus

Land van herkomst: Frankrijk

■ PMS

■ hartkrampen

■ obstipatie