Galbanum - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Acné: voeg maximaal 3 druppels galbanum essentiële olie toe aan een gezichtssauna of 5 druppels aan een schaaltje met heet water en stoom dagelijks 5-10 minuten. Of meng 1-3 druppels galbanum essentiële olie met 1 ml. hydrofiele badolie en voeg dit toe aan een ½ liter warm water. Roer dit goed door en zodra het lauw is, reinig je je gezicht hier dagelijks grondig mee.

 

Artritis: meng 20-25 druppels galbanum essentiële olie met 30 ml. St. Janskruid maceraat in een donkerbruin glazen flesje en masseer je pijnlijke plekken dagelijks goed in met een beetje van dit mengsel.

 

Doorbloeding (bevorderend): meng 10-15 druppels galbanum essentiële olie met 30 ml. St. Janskruid maceraat in een donkerbruin glazen flesje en masseer je slecht doorbloede huid meerdere malen per dag met een beetje van dit mengsel.

 

Indigestie: meng 1 ml. met 40 ml. amandel- en 10 ml. jojoba basis olie en masseer zachtjes naar behoefte je buik en/of maagstreek. Denk erom dat je in de richting van de klok roterende bewegingen maakt, anders zal je klacht verergeren.

 

Krampen: meng 20-25 druppels galbanum essentiële olie met 30 ml. St. Janskruid maceraat in een donkerbruin glazen flesje en masseer de krampen met een beetje van dit mengsel totdat de kramp afneemt/verdwenen is.

 

Rijpere huid: meng 1 ml. galbanum essentiële olie met 25 ml. rozenbottel- en 5 ml. tarwekiem basis olie in een donkerbruin glazen flesje en masseer dagelijks met een beetje van dit mengsel je huid.


Galbanum - 10 ml.

€ 49,95

Galbanum - 10 ml.

€ 49,95

Botanische naam:

Ferula galbaniflua

Land van herkomst: Iran

■ abcessen

■ blauwe plekken

■ krampen