Kamperfoelie - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Badolie

Meng voor een geurig en ontspannend bad 2 druppels kamperfoelie absolue met 2 druppels amyris-, 1 druppel rozenhout- en 1 druppel lavendel essentiële olie met 5 ml. hydrofiele (bad)olie of een natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een warm bad. Zalig!

 

Huidolie

Maar je kunt ook een paar druppeltjes kamperfoelie olie aan 100 ml. neutrale massage olie toevoegen (bijv. een mix van 90 ml. amandel- en 10 ml. jojoba basis olie vormt een prachtige basis voor een massage olie. Massage olie waarin kamperfoelie is verwerkt geeft je een gevoel van geluk.

 

Luchtverfrisser

En voor een heerlijk ruikende luchtverfrisser vul je een sprayflacon met  (consumeerbare, 96%) alcohol en voeg hier enkele druppels kamperfoelie aan toe.

Botanische naam: Lonicera caprifolium

Land van herkomst: India

■ huidvlekken

■ karbonkels

■ angst