Mimosa - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Angsten: meng 2 druppels mimosa-, 2 druppels geranium- en 4 druppels mandarijn essentiële olie met 5 ml. hydrofiele (bad) olie of natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een warm bad en baad hierin 20-25 minuten. Heb je geen bad? Halveer dan bovenstaande dosering en voeg dit toe aan een teil gevuld met warm water voor een voetbad. Maak ook een huidoliemeng 4 druppels mimosa-, 2 druppels geranium- en 4 druppels mandarijn essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel grondig je voetzolen in en neem het gebied rondom je navel, met roterende bewegingen, in de richting van de klok, ook mee.

 

Huid (gevoelige): meng 10 druppels mimosa essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Verzorg je huid dagelijks met een beetje van dit mengsel.

 

Nervositeit: verstuif 2 druppels mimosa- en 6 druppels lavendel essentiële olie in de diffuser. Maak ook een huidoliemeng 4 druppels mimosa- en 12 druppels lavendel essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel grondig je voetzolen in en neem het gebied rondom je navel, met roterende bewegingen, in de richting van de klok, ook mee.

 

Prikkelbaarheid: meng 2 druppels mimosa essentiële olie met 5 ml. hydrofiele (bad) olie of natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een warm bad en baad hierin 20-25 minuten. Heb je geen bad? Halveer dan bovenstaande dosering en voeg dit toe aan een teil gevuld met warm water voor een voetbad. Maak ook een huidoliemeng 10 druppels mimosa essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel grondig je voetzolen in en neem het gebied rondom je navel, met roterende bewegingen, in de richting van de klok, ook mee.

 

Stress: meng 2 druppels mimosa essentiële olie met 5 ml. hydrofiele (bad) olie of natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een warm bad en baad hierin 20-25 minuten. Heb je geen bad? Halveer dan bovenstaande dosering en voeg dit toe aan een teil gevuld met warm water voor een voetbad. Maak ook een huidoliemeng 10 druppels mimosa essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel grondig je voetzolen in en neem het gebied rondom je navel, met roterende bewegingen, in de richting van de klok, ook mee.

 

Verdriet: meng 2 druppels mimosa-, 2 druppels geranium- en 4 druppels mandarijn essentiële olie met 5 ml. hydrofiele (bad) olie of natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een warm bad en baad hierin 20-25 minuten. Heb je geen bad? Halveer dan bovenstaande dosering en voeg dit toe aan een teil gevuld met warm water voor een voetbad. Maak ook een huidoliemeng 4 druppels mimosa-, 2 druppels geranium- en 4 druppels mandarijn essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel grondig je voetzolen in en neem het gebied rondom je navel, met roterende bewegingen, in de richting van de klok, ook mee.

Mimosa - 5 ml.

€ 89,95

Mimosa - 5 ml.

€ 89,95

Botanische naam: Acacia dealbata

Land van herkomst: Frankrijk

■ depressie

■ angst

■ verdriet