Neroli - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Hartbeklemming: meng 8 druppels neroli-, 6 druppels geranium- en 8 druppels petitgrain essentiële olie met 30 ml. basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer met een beetje van dit mengsel je hartstreek naar behoefte.

 

Hoofdpijn: meng 1 druppel neroli-, 2 druppels sandelhout-, 2 druppels limoen-, en 1 druppel engelwortel essentiële olie met 30 ml. zoete amandel basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer met dit mengsel je nek en je schouders.

 

Hormonen (hormoonregulerend): meng 3 druppels neroli-, 2 druppels roos-, 2 druppels sandelhout- en 3 druppels cypres essentiële olie met 30 ml. basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Vraag iemand om met een beetje van dit mengsel een algehele lichaamsmassage uit te voeren. Is dit niet mogelijk, smeer dan je schouders en je lendenen in met een beetje van dit mengsel. Smeer ook grondig je voetzolen in en het gebied rond je navel met roterende bewegingen, in de richting van de klok.

 

Huid (droog): meng 1 druppel neroli-, 1 druppel lavendel- en 2 druppels sandelhout essentiële olie met 4 theelepels honing. Smeer dit mengsel gelijkmatig over je gezicht. Spoel dit na 5 minuten van je huid af en breng een vochtinbrengende crème of lotion aan op je gezicht. Herhaal dit eenmaal per week voor een optimaal resultaat.

 

Huid (verzorgend): meng 2 druppels neroli- en 7 druppels (atlas)ceder essentiële olie met 25 ml. macadamia- en 5 ml. perzikpit basis olie. Smeer na het bad of douche je lichaam met een beetje van dit mengsel in. Bijzonder geschikt voor de mannelijke huid!

 

Nervositeit: meng 2 druppels neroli-, 4 druppels sandelhout-, 4 druppels marjolein- en 4 druppels bergamot essentiële olie met 5 ml. natuurlijke emulgator of hydrofiele (bad)olie. Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin iedere dag 20-25 minuten. Heb je geen bad? Halveer bovenstaande dosering dan en voeg dit toe aan een teil met warm water en neem een voetbad. Maak ook een huidoliemeng 4 druppels neroli-, 8 druppels bergamot-, 8 druppels marjolein- en 8 druppels sandelhout essentiël olie met 30 ml. soja basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer je nek en schouders naar behoefte met een beetje van dit mengsel. Smeer ook grondig je voetzolen in en het gebied rond je navel met roterende bewegingen, in de richting van de klok.

 

Verdriet: verstuif 5 druppels neroli-, 5 druppels roos- en 5 druppels cypres essentiële olie in de diffuser.

 

Zinnenprikkelend: verstuif 2 druppels neroli-, 2 druppels (atlas)ceder, 2 druppels roos- en 5 druppels sandelhout etherische olie in de diffuser.

 

Zenuwen (overspanning): meng 2 druppels neroli-, 4 druppels sandelhout-, 4 druppels marjolein- en 4 druppels bergamot essentiële olie met 5 ml. natuurlijke emulgator of hydrofiele (bad)olie. Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin iedere dag 20-25 minuten. Heb je geen bad? Halveer bovenstaande dosering dan en voeg dit toe aan een teil met warm water en neem een voetbad. Maak ook een huidoliemeng 4 druppels neroli-, 8 druppels bergamot-, 8 druppels marjolein- en 8 druppels sandelhout essentiël olie met 30 ml. soja basis olie in een donkerbruin glazen flesje. Masseer je nek en schouders naar behoefte met een beetje van dit mengsel. Smeer ook grondig je voetzolen in en het gebied rond je navel met roterende bewegingen, in de richting van de klok.

Neroli - 5 ml.

€ 219,95

Neroli - 5 ml.

€ 219,95

Botanische naam: Citrus aurantium var. amara

Land van herkomst: Marokko

■ hartkloppingen

■ diarree

■ littekens