Peterselie - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Blaasontsteking: meng 2 druppels peterselie essentiële olie met 2½ ml. hydrofiele badolie of een natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een teil gevuld met lauwwarm water en baad hierin 10-15 minuten.

 

Emoties (kribbigheid): verstuif 5 druppels peterselie-, 5 druppels cypres-, en 5 druppels scharlei essentiële olie in de diffuser.

 

Huidirritaties: meng 6 druppels peterselie essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel je geïrriteerde plekken in en herhaal dit wanneer je er behoefte aan hebt.

 

Menstruatiepijn: meng 6 druppels peterselie essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin flesje. Masseer enkele malen per dag met een beetje van dit mengsel je onderbuik en -rug.

 

Psychische problemen: meng 2 druppels peterselie- en 6 druppels lavendel essentiële olie in 5 ml. hydrofiele badolie of een natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een lekker warm bad en baad hierin 20-25 minuten. Heb je geen bad? Halveer dan bovenstaande dosering en voeg dit toe aan een voetbad. Maak ook een huidolie: meng 4 druppels peterselie- en 12 druppels lavendel essentiële olie met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin flesje. Smeer dagelijks je hele lichaam met een beetje van dit mengsel in. Neem ook goed je voetzolen mee.

 

Sproeten: voeg 1 druppel peterselie essentiële olie toe aan een vochtig watje en dep hiermee 2 maal daags je sproeten aan.

Peterselie - 10 ml.

€ 13,95

Peterselie - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Petroselinum sativum

Land van herkomst: India

■ artritis

■ cellulitis

■ moedervlekken