Aromatherapie - Toepassingen - Diffusen/Verstuiven

Ook kunnen de oliën in een aroma diffuser verdampt worden. Via deze methode kun je goed gebruik maken bij o.a. verkoudheid, stress, slapeloosheid, angst en boosheid.

Het verstuiven van essentiële oliën in een diffuser heeft verschillende werkingen/ functies; naast het feit dat er een geurig aroma wordt verspreid, wordt de lucht bevochtigd én gezuiverd.
 

Geurverspreiding

De aroma diffuser werkt met ultrasone techniek. Hierdoor wordt het water en de essentiële olie verdeeld in miljoenen microdeeltjes. Er ontstaat een zeer fijne waterdamp die als een mist uit de aroma diffuser komt.

Deze aromamist verspreid zich zeer snel door de ruimte. Hierdoor wordt niet alleen de geur van de essentiële olie verspreid, maar ook het effect van de olie. Want iedere essentiële olie heeft een eigen werking.

Je kunt dus verschillende geuren op verschillende momenten verdampen. Bijvoorbeeld lavendel olie als je tot rust wil komen. Een activerende olie zoals citrus en rozemarijn als je aan het werk bent of je hoofd erbij moet houden.

 

Luchtbevochtiging

Naast de geur en het effect van de essentiële olie wordt ook de waterdamp verspreid. Hierdoor wordt de ruimte meteen bevochtigd. Een droge lucht ontstaat vaak in de winterperiode wanneer de verwarming aan staat en in ruimtes met airconditioning. Een droge lucht kan diverse kwaaltjes veroorzaken zoals een droge huid en droge lippen.


Luchtzuivering

Tot slot heeft de aroma diffuser een ioniserende werking: de luchtkwaliteit verbetert door meer negatieve ionen in de lucht.