Aromatherapie - Toepassingen - In bad

De meest eenvoudige manier om essentiële olie te gebruiken is 8-15 druppels toe te voegen aan een vol bad (ook geschikt voor bubbelbad).

Het is op deze manier niet alleen mogelijk om aangenaam en ontspannen te baden, maar ook heel veel verschillende klachten te verzorgen, zoals huidaandoeningen, spierpijn, reumatische klachten, artritis etc. 

Omdat de olie op het water blijft drijven dient deze met een natuurlijke emulgator of een hydrofiele (bad)olie gemengd te worden. Meng de essentiële olie met één van deze stoffen en voeg het mengsel toe aan het badwater.

 

Baden

Vul een bad met water met een aangename temperatuur. Stap in het bad en meng de  essentiële olie met de emulgator of hydrofiele (bad)olie,voeg dit toe aan het badwater en roer met je hand door het water zodat de olie zich helemaal verspreidt. Baad 15-20 minuten. Citrus oliën max. 2-3 druppels.

 

Rozemarijn is ideaal voor een oppeppend ochtendbad of bij vermoeidheid. Spijklavendel en kamille zijn rustgevend en ideaal bij stress en slapeloosheid. 
 
Zitbad:
Meng 5-6 druppels essentiële olie met een natuurlijke emulgator of een hydrofiele (bad)olie en los dit op in het water van 37-38 graden voor een zitbad, babybadje of teil.
 
Een zitbad of bidet zijn goede hulpmiddelen bij het verzorgen van infecties aan de urinewegen of geslachtsorganen. Candida, witte vloed of blaasontsteking kunnen zo bijv. met tea tree of eucalyptus worden behandeld. Lavendel en cypres kunnen het genezingsproces na een bevalling bevorderen.
 
Plaatselijke wassingen:
Meng 5-6 druppels essentiële olie met een natuurlijke emulgator of een hydrofiele (bad)olie, voeg dit toe aan gekookt, enigszins afgekoeld water in een teiltje of de wasbak en was de aangedane plaats hiermee.