Aromatherapie - Toepassingen - Massage

Massage is de meest effectieve manier om essentiële oliën te gebruiken. De oliën worden hierbij goed door de huid opgenomen en kunnen zo verlichting brengen bij veel kwalen, ook bij inwendige problemen. 

           
Om met essentiële oliën te kunnen masseren moeten deze gemengd worden met een zogenaamde basis olie, bijv. amandel olie. Voor een ontspannende massage kun je 10-15 druppels essentiële olie toevoegen aan 100 ml. basis olie
 
Voor de behandeling van diverse aandoeningen dient de hoeveelheid essentiële olie in het mengsel tussen de 1 en 3 % te zijn. Fysieke kwalen als bijv. reuma verlangen een hogere concentratie dan emotionele of nerveuze aandoeningen. Voor een algeheel welbevinden kan men zichzelf handen of voeten masseren. 
 
Vele delen van het lichaam die ongemak veroorzaken kunnen vaak zelf gemasseerd worden. Zo kan bij indigestie de maagstreek in de richting van de klok met pepermunt essentiële olie ingewreven worden.
 
Plaatselijke massage:
Meng 3 druppels essentiële olie met 5 ml. basis olie en masseer plaatselijk. 
 
Algehele massage:
Meng 10 druppels essentiële olie met 20 ml. basis olie en masseer het hele lichaam met dit mengsel. Voor mensen met een gevoelige huid: 5 druppels i.p.v. 10 druppels essentiële olie in 20 ml. basis olie en voor kinderen met een gevoelige huid en baby’s 1 druppel essentiële olie in 10 ml. basis olie.