Aromatherapie - Toepassingen - Voetbad

Een paar keer per week een voetbad nemen is zeer aan te raden. Een dag kan heel intensief zijn. Bij gevoelige mensen (en kinderen) kunnen de indrukken van de dag echt in hun lijf gaan zitten. Een voetbad is dan een heel mooie manier om echt even los te komen van de indrukken van de dag. Er zal minder onrust in het lijf blijven via het voetbad kunnen emoties losgelaten worden.

 

Als je met alle indrukken van de dag je bed in gaat, kan je de nieuwe dag starten met een lijf dat nog vol is met de energie van die dag ervoor of zelfs verder terug. Een gevoelig persoon kan hierdoor onrustig worden. Bij kinderen kan zich dit onder andere uiten in snel boos worden, bedplassen, huilen (en niet weten waarom) en buikpijn.

 

Een voetbad kan een oplossing voor een gevoelige mensen en kinderen voor het slapen gaan. Door essentiële (hoofd)oliën toe te voegen aan een voetbad wordt er een goede ontlading van spanning, onrust en overtollige energie gecreëerd. Hoofd oliën zijn o.a. citroen, mandarijn, limoen, jeneverbes, bergamot, ylang ylang en lavendel. Deze essentiële oliën zijn zeer geschikt voor in een voetbad. Deze hebben letterlijk een verfrissende uitwerking op het hoofd.

 

Voetbad:

Meng enkele druppels (zie bijsluiters of recepten) essentiële olie met 2 ml. hydrofiele olie en voeg dit toe aan een voetbad.

 

Handwisselbad:

Meng enkele druppels (zie bijsluiters of recepten) essentiële olie met 2 ml. hydrofiele olie en voeg dit toe aan 1 koud- en aan 1 heet handbad (de handen moeten tot de ellebogen in het water komen). Begin met het hete bad en wissel na 2-3 minuten naar het koude bad gedurende 2-3 seconden. Herhaal dit 5-10 maal.

 

Voetwisselbad:

Meng enkele druppels (zie bijsluiters of recepten) essentiële olie met 2 ml. hydrofiele olie en voeg dit toe toe aan 1 koud- en aan 1 heet voetbad (de voeten moeten tot boven de kuiten in het water komen). Begin met het hete bad en wissel na 2-3 minuten naar het koude bad gedurende 2-3 seconden. Herhaal dit 5-10 maal.