📦 GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND!! 🚚

Zenergy Wellness Rijstkiem Olie - 100 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Oryza sativa

Land van herkomst: Indonesië

 

■ verminderd schilfers

■ haarverzorging

■ nagelverzorging


EIGENSCHAPPEN (UITWENDIG)*

Rijstkiem olie werkt verzachtend, hydraterend, voedend, voor een gladdere huid, vertraagt huidveroudering, verbetert de huidbarrière, vertraagt de pigmentatie, stimuleert de doorbloeding, verbetert de teint, minimaliseert de zichtbaarheid van wallen en donkere kringen, voor een heldere en glanzende huid, stimuleert de haargroei en zorgt voor gezond haar.

 

TOEPASSING (UITWENDIG)*

Rijstkiem olie op de gezichtshuid geeft de hydratatie een boost en zorgt voor een satijnzachte huid. De hoge concentratie vitamine E en vetzuren beschermen, hydrateren, revitaliseren en verkwikken de huid. De bevat ook squalaan, die de (gezichts)huid herstelt en zorgt voor een prachtige huidcomplexiteit. Rijstkiem olie stimuleert de collageenproductie waardoor droogtelijntjes en rimpeltjes worden ingevuld. Rijstkiem olie heeft ook huid verlichtende effecten, waardoor de olie voor het gezicht ook zorgt voor een egale teint en prachtige glans. Als lichaamsolie is rijstkiem olie een perfecte moisturizer voor de droge en gevoelige huid. De olie is zeer mild voor de huid en kan zelfs op de meest gevoelige huid gebruikt worden. Antioxidanten, vetzuren, vitaminen en mineralen herstellen de huid, waardoor jeuk, roodheid en irritatie afnemen. Rijstkiem olie is ook zeer geschikt om te gebruiken bij eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen waarbij de huid uitdroogt, schilfert en jeukt. Rijstkiem olie werkt kalmerend, huid herstellend en intens hydraterend.

 

ANDER GEBRUIK*

Rijstkiem olie is een fijne spijsolie voor salades en rauwkost gerechten. In Europa speelt rijstkiem olie als spijsolie geen grote rol maar is echter in de Aziatische landen zeer geliefd. Rijstkiem olie wordt o.a. als grondstof voor de productie van zeep en kaarsen gebruikt. Ook in de cosmetische industrie vindt de olie verschillende toepassingen bijv. als uit de olie geëxtraheerde was voor lippenstiften.

WAARSCHUWINGEN/CONTRA-INDICATIES*

In de aromatherapie wordt rijstkiem olie enkel uitwendig gebruikt dus wordt dit ook geadviseerd. De houdbaarheid van rijstkiem olie is een jaar. Bewaar de olie op een donkere en koele plaats, bij voorkeur in de koelkast en zéker bij onregelmatig gebruik.

 

AROMATHERAPIE*

Rijstkiem olie is een half drogende olie die palmitine, linol en myristinezuur bevat waardoor zij snel en diep in de huid doordringt en is geschikt voor alle huidtypen, ook voor baby’s. De olie werkt verzachtend, ontspannend en vermindert schilfers en rimpels. Daarom wordt rijstkiem olie in de aromatherapie ter ondersteuning ingezet bij o.a. de verzorging van haar, nagels en vooral van de overgevoelige en allergische huid. Rijstkiem olie is uitermate geschikt voor mensen met een notenallergie.

PRODUCT*

Productnaam:

Rijstkiem olie

Land van herkomst:

India

Botanische naam:

Oryza sativa

Farmacopoea:

CAS: 68553-81-1 -- 90106-37-9 / Einecs: 271-397-8

Kleur:

Helder bijna kleurloos

Geur:

Zwak

Smaak:

Neutraal mild

Consistentie:

Olie-achtig

Bereiding:

Geperst met aansluitende raffinatie van het zilvervlies en kiemen

Plantenfamilie:

Grassenfamilie (Poaceae)

 

INHOUDSSTOFFEN*

Verzadigde vetzuren

laurinezuur (< 0,5%)

myristinezuur (0,26%)

tetradecaanzuur (< 0,5%)

palmitinezuur (16,5%)

palmitoleïnezuur (0,17%)

heptadecaanzuur (< 0,5%)

stearinezuur (1,77%)

octadecaanzuur (< 0,5%)

arachidinezuur (< 1%)

beheenzuur (< 1%)

lignocerinezuur (< 1%)

 

Enkelvoudige onverzadigde vetten

oliezuur (± 42%)

eicoseenzuur (< 1%)

 

Meervoudige onverzadigde vetten

linolzuur (± 35%)

α-linoleenzuur (1-2%)

eicosatetraeenzuur (< 0,5%)

erucazuur (< 0,5%)

 

Overig (0,08%)

 

VEILIGHEID*

TSE/BSE-risico: De grondstof is van puur plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag of transport niet in contact met enig dierlijk materiaal en besmetting is uitgesloten. Er wordt voldaan aan de levensmiddelenwetgeving ph.EUR.NT2000 5.4 Naleving van de vereisten van Verordening (EG) nr. 466/2001 voor het vaststellen van de maximumgehalten voor bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen met betrekking tot polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK) en dioxine wordt gegarandeerd door geschikte controletests. Het product wordt niet beïnvloed door het GGO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GGO-regelgeving 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische modificaties.

 

*DISCLAIMER

De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

BRONNEN