🍃 Parfum OliënWat is parfumolie?

Parfum oliën  worden chemisch samengesteld en zijn bedoeld om een geur na te bootsen. Parfumolie is goedkoper dan etherische olie, maar is dan ook niet te gebruiken voor de aromatherapie en is minder sterk. Parfumolie is een mengsel van diverse geurstoffen in een 'oplosmiddel’. Daarnaast bevat parfumolie vaak een fixatiemiddel. De ingrediënten van een parfum zijn vaak etherische oliën en andere geurende plantenextracten maar ook chemisch vervaardigde geurproducten.

 

Style your home with fragrances!

Met parfumolie (of geurolie) brengt u gemakkelijk een heerlijke geur in huis. Parfumolie is beschikbaar in vele verschillende geuren en je gebruikt het in een geurbrander. Zenergy Wellness heeft een assortiment van maar liefst 50 parfum oliën, voor elk moment en elk seizoen.

Eerst testen? Dat kan; voor slechts € 1,49 is er van elke olie een tester  te bestellen!

Tip: wissel de geur regelmatig af, anders raak je eraan gewend en ruik je het zelf niet meer.

 

Gebruik

Parfumolie kan op verschillende manieren gebruikt worden. De meest gebruikte manier is om de parfumolie te laten verdampen door middel van een geurbrander of in de diffuser; beide aangelengd met water. Maar parfumolie word ook gebruikt voor op potpourri en met geurstokjes.

 

Geurbrander

Door parfumolie in een geurbrander te stoppen, zal de geur verdampen en zich in de ruimte verspreiden. De parfumolie zal verdampen door de warmte van het theelichtje onder het schaaltje van de geurbrander. Het is van belang dat de parfumolie in combinatie met water word verdampt. U kunt het schaaltje van de geurbrander vullen met water en hierbij 3-4 druppels parfumolie bij doen.

 

Geurstokjes

Wanneer u liever een wat subtielere geur in huis wilt, zijn geurstokjes met parfumolie ideaal! Geurstokjes zijn rotanstokjes die parfumolie opneemt en laat verdampen. Door parfumolie in een mooi flesje te doen in combinatie met rotanstokjes, heeft u wel liefst 3 maanden een heerlijke subtiele interieurparfum in de ruimte waar deze staan.