📦 GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND!! 🚚

Keurmerk CPTG


dōTERRA CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade®) essentiële oliën zijn de meest pure en veilige essentiële oliën die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die geteeld en geoogst zijn door ervaren kwekers over de hele wereld. De planten worden op de juiste grondsoort geteeld in een land waar de plant van nature thuishoort en geoogst op het moment dat de plant de hoogste kwaliteit heeft. dōTERRA neemt alleen genoegen met de volledige samenstelling van de essentiële olie. Hierdoor herkennen zowel ervaren als onervaren gebruikers van essentiële olie meteen de natuurlijke puurheid van dōTERRA essentiële olie.

dōTERRA's essentiële oliën zijn 100% puur en bevatten geen vulmiddelen, kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties. Omdat er geen keurmerk bestond wat aan de doelstelling van dōTERRA voldoet heeft dōTERRA een eigen keurmerk in het leven geroepen wat verder gaat dan alle bestaande keurmerken. dōTERRA’s CPTG essentiële oliën ondergaan strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij essentiële olie gegarandeerd.

Kenmerken CPTG

  • Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.
  • Ze bevatten de regeneratieve, zuurstofverrijkende en immuunversterkende eigenschappen van planten.
  • Ze zijn zo klein in moleculaire grootte dat ze gemakkelijk in de huid doordringen.
  • Ze zijn makkelijk in lipiden (vetachtige stoffen) oplosbaar en kunnen makkelijk door de celwand binnendringen, zelfs als de celwand is verhard door de  gevolgen van een zuurstoftekort. In feite kunnen essentiële oliën binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
  • Ze bevatten zuurstofmoleculen die helpen om de tekorten aan voedingsstoffen te transporteren naar de lichaamscellen. Omdat voedingstekort een zuurstoftekort is, begint ziekte wanneer de lichaamscellen door gebrek aan zuurstof de juiste voedingsstoffen niet meer op kunnen nemen. Door het verstrekken van de benodigde zuurstof werken essentiële oliën aan het stimuleren van het immuunsysteem.
  • Het zijn zeer krachtige antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een onvriendelijke omgeving voor vrije radicalen. Zo voorkomen ze mutaties, doordat ze de vrije radicalen opeten als aaseters, wat schimmel en oxidatie in de cellen voorkomt.
  • Ze zijn antibacterieel, antikanker, antischimmel, anti-infectieus, antimicrobieel, antitumoraal, antiparasitair, antiviraal en antiseptisch. Het is aangetoond dat essentiële oliën alle geteste bacteriën en virussen vernietigen, terwijl tegelijkertijd het evenwicht in het lichaam wordt hersteld.
  • Ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam.
  • Essentiële oliën met sesquiterpeen hebben de mogelijkheid om de bloed-hersenbarrière te passeren waardoor ze effectief zijn bij behandeling van de ziektes Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson en Multiple Sclerose.
  • Ze zijn aromatisch en indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering: door het verwijderen van metaaldeeltjes en giftige stoffen uit de lucht; door het verhogen van het zuurstofgehalte, ozongehalte en hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte. Dit remt de groei van bacteriën, waardoor de geuren van schimmels, sigaretten en dieren geneutraliseerd wordt. Tevens vullen ze de lucht met een frisse, aromatische geur.