Kaneel - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Blauwe plekken: doe 2 druppels kaneel essentiële olie op een vochtig watje en dep hiermee je pijnlijke plek.

 

Gewichtsvermindering en buikvet verbranding: bij elke maaltijd twee druppels kaneel essentiële olie gemengd in een theelepel honing innemen. Pas op: deze olie is vurig en dus scherp! Je kunt de honing met olie ook door je kruidenthee of smoothie mengen. Deze kleine hoeveelheid is al voldoende om gewichtsverlies te bevorderen. Het is belangrijk om te melden dat je deze dagelijkse hoeveelheid nooit moet overschrijden. Dit kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.

En voordat je begint met het innemen van kaneelolie is het belangrijk dat je de onderstaande contra-indicaties goed doorleest.

  1. Mensen die last hebben van colitis of gastritis zouden deze olie met mate moeten consumeren. Een behandeling met kaneelolie kan erg nuttig zijn. Maar tegelijkertijd kan het ook het spijsverteringssysteem irriteren.
  2. Als je last hebt van maagzweren, vermijd dan consumptie van alcoholische dranken i.c.m. kaneel olie, om (verdere) irritatie van maag en darmen te voorkomen.
  3. Mensen die last hebben van een vorm van hartziekte zouden deze olie alleen moeten innemen onder toezicht van hun dokter. Kaneel kan de hartslag namelijk enigszins versnellen.
  4. Langdurig gebruik van kaneelolie en kaneel in het algemeen kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Wanneer je het punt bereikt waarop de hoeveelheid kaneel in je systeem giftig wordt, dan kan dit braken als gevolg hebben en de nieren irriteren.

 

Hoesten: voeg 1 druppel kaneel-, 2 druppels lavendel-, 1 druppel (arve)den-, 2 druppels citroen- en 1 druppel eucalyptus essentiële olie toe aan een stoom inhalator (of schaaltje) met heet water en stoom 3 maal daags 5-10 minuten.

 

Insectenbeten/steken: doe 2 druppels kaneel op een vochtig watje en dep hiermee je pijnlijke plek.

 

Koude (onder)benen: meng 2 druppels kaneel- en 2 druppels helichryse essentiële olie in 10 ml. arnica maceraat in een donkerbruin glazen flesje. Masseer dagelijks met een beetje van dit mengsel. Dit zorgt voor een betere doorbloeding.

 

Reuma: meng 6 druppels kaneel-, 6 druppels marjolein- en 12 druppels lavendel essentiële olie  met 30 ml. St. Janskruid maceraat in een donkerbruin glazen flesje. Masseer dagelijks met een beetje van dit mengsel je pijnlijke plekken voorzichtig. Indien nodig, enkele malen per dag herhalen.

 

Slapen (in de kinderkamer): verstuif 2 druppels kaneel- en 5 druppels mandarijn essentiële olie in de diffuser.

 

Spierpijn: meng 6 druppels kaneel-, 10 druppels marjolein- en 8 druppels zwarte peper essentiële olie  met 30 ml. arnica maceraat in een donkerbruin glazen flesje. Masseer naar behoefte je pijnlijke spieren met een beetje van dit mengsel in. Of meng 3 druppels kaneel-, 5 druppels marjolein- en 4 druppels zwarte peper essentiële olie  met 5 ml. hydrofiele badolie of natuurlijke emulgator. Voeg dit toe aan een warm bad en baad hierin 20-30 minuten.

 

Spierverhardingen: meng 5 druppels kaneel essentiële olie in een eetlepel St. Janskruid maceraat wrijf hiermee je pijnlijke plekken in.

Kaneel - 10 ml.

€ 21,95

Kaneel - 10 ml.

€ 21,95

Botanische naam: Cinnamomum zeylanicum

Land van herkomst: Sri Lanka

■ griep & koorts

■ koude rillingen

■ eetlustremmer