Mandarijn - Enkele toepassingen


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


Angsten: meng 15 druppels mandarijn- en 3 druppels vetiver essentiële olie met 50 ml. calendula maceraat in een donkerbruin flesje. Smeer met een beetje van dit mengsel `s morgens en `s avonds je buik en voetzolen in.

 

Bedplassen: meng 15 druppels mandarijn- en 15 druppels cypres essentiële olie en  in 80 ml. druivenpit- en 20 ml. jojoba basis olie in een donkerbruin flesje. Breng een beetje van dit mengsel `s ochtends en `s avonds aan op de buik, onder de voeten en aan de binnenkant van de enkels van je kind.

 

Cellulitis: voor een goed resultaat moet minstens 6 maanden lang, 2 maal per week een bad en dagelijks huidolie genomen worden.

BAD  meng 4 druppels mandarijn-, 3 druppels cypres-, 5 druppels jeneverbes- en 3 druppels citroen met 5 ml. natuurlijke emulgator of hydrofiele badolie.  Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin 20-25 minuten 2 maal per week.

HUIDOLIE meng 10 druppels mandarijn-, 15 druppels sinaasappel- en 5 druppels cypres essentiële olie met 50 ml jojoba- en 50 ml tarwekiem basis olie in een donkerbruin flesje. Masseer je huid stevig met roterende bewegingen met een beetje van dit mengsel dagelijks in.

 

Constipatie: meng 4 druppels mandarijn-, 6 druppels marjolein- en 4 druppels sinaasappel essentiële olie met 30 ml. calendula maceraat in een donkerbruin flesje. Masseer met een beetje van dit mengsel je buik in de richting van de klok mee, gevolgd door een voetmassage met niet al te veel olie.

 

Emoties (bevordert zelfacceptatie & -liefde): meng 6 druppels mandarijn-, 4 druppels sandelhout-, 2 druppels benzoë- en 1 druppel jasmijn essentiële olie in 50 ml. amandel basis olie in een donkerbruin flesje. Masseer dagelijks gedurende een langere periode zacht en uitvoerig je buik, in de richting van de klok mee, en ook je voetzolen.

 

Hoesten (bij kinderen): meng 5 druppels mandarijn- en 5 druppels benzoë essentiële olie  met met 50 ml. abrikozenpit basis olie in een donkerbruin flesje. Wrijf met een beetje van dit mengsel de borst en rug meerdere malen per dag in.

 

Huid (kou, bescherming tegen): meng 2 druppels mandarijn-, 6 druppels (atlas)ceder- en  3 druppels Roomse Kamille essentiële olie met 50 ml. jojoba basis olie in een donkerbruin flesje. Wrijf met een beetje van dit mengsel je gezicht en handen in, voordat je naar buiten de kou in gaat. Geeft ook een mooie zachte huid.

 

Nervositeit: meng 3 druppels mandarijn-, 5 druppels benzoë- en 2 druppels lavendel met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin flesje. Masseer met een beetje van dit mengsel je lichaam in.

 

Nervositeit & onrust bij kinderen: meng 2 druppels mandarijn-, 2 druppels sandelhout-, 1 druppel scharlei- en 4 druppels bergamot essentiële olie met 50 ml. calendula maceraat in een donkerbruin flesje. Masseer de buik lichtjes met een beetje van dit mengsel, in de richting van de klok mee, en ook de voetzolen.

 

Rimpels: meng 4 druppels mandarijn essentiële olie met een eetlepel rozenbottel- of tarwekiem basis olie in een donkerbruin flesje. Breng een beetje van dit mengsel `s avonds voor het naar bed gaan op je gezicht aan.

 

Slapeloosheid: verstuif 2 druppels mandarijn- en 1 druppel roos essentiële olie in de diffuser

 

Slecht slapende baby`sverstuif 2 druppels mandarijn essentiële olie in de diffuser in de babykamer.

 

Slecht slapende kinderen: verstuif 6 druppels mandarijn essentiële olie in de diffuser in de babykamer.

 

Spieren (kramp): meng 4 druppels mandarijn-, 6 druppels marjolein- en 4 druppels Roomse kamille met 30 ml. St. Janskruid maceraat in een donkerbruin flesje. Smeer een beetje van dit mengsel iedere avond op de plek. Doe dit na een week om de dag en vervolgens 2 maal per week. Wanneer de krampen terugkeren, kan het weer vaker gesmeerd worden.

 

Stress: meng 3 druppels mandarijn-, 5 druppels benzoë- en 2 druppels lavendel met 30 ml. amandel basis olie in een donkerbruin flesje. Masseer met een beetje van dit mengsel je lichaam in.


Mandarijn - 10 ml.

€ 13,95

Mandarijn - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Citrus reticulata

Land van herkomst: Spanje

■ maagpijn

■ bedplassen

■ cellulitis